AllFixed biedt oplossing voor verdeeld motief huurder-verhuurder over energiebesparingen

Huurder en verhuurder hebben meestal andere beweegredenen om energiebesparende maatregelen te treffen. AllFixed property management biedt een oplossing voor dit split incentive, een verdeeld motief. Vanwege dit verdeelde motief worden er in de praktijk vaak geen investeringen in energiebesparende maatregelen gedaan. Het gevolg hiervan is stilstand en dus achteruitgang in de waarde van het vastgoed.

AllFixed Property Management komt dit fenomeen regelmatig tegen bij nieuwe opdrachtgevers. Twan Hendriks, energiemanager bij AllFixed, zegt hierover: "De eigenaar is vaak terughoudend met investeren. Zo worden investeringen in onder andere cv-ketels, regeltechniek, verlichting of andere duurzame alternatieven vaak uitgesteld. Er wordt uitsluitend geïnvesteerd in onderhoud om de huidige installaties werkend te houden."

Motief
Vaak is er sprake van reguliere servicekosten waarbij de huurder de energierekening betaald. In dit geval is het motief van de eigenaar om niet te investeren heel duidelijk: de huurder profiteert immers van de energiebesparende maatregelen.

Oplossing voor verhuurder, huurder en milieu
AllFixed property management ziet de voordelen van de oplossing voor zowel de verhuurder, de huurder en het milieu. De oplossing is een combinatie van vaste servicekosten en (risico-dragend) energiemanagement van AllFixed property management. Met vaste servicekosten zijn er geen eindafrekeningen meer en dus geen onnodige discussies tussen huurder en verhuurder. Ook het rendement van het vastgoed stijgt door de tevreden huurder en het vastgoed heeft daardoor gemiddeld een hogere bezettingsgraad.

Naast de verhuurder wordt ook de huurder hier beter van: lagere energiekosten, dus lagere servicekosten en in veel gevallen (bijvoorbeeld bij investeren in LED-verlichting) is er minder onderhoud nodig en dat zorgt weer voor minder overlast voor de huurder.

Tenslotte profiteert ook het milieu mee door besparing op energie- en CO2 verbruik. Zo heeft AllFixed property management in 2014 ruim 22% op gas en elektra weten te besparen en is er ruim 600.000 kg CO2 gereduceerd bij het vastgoed wat in beheer is van AllFixed property management.



Reacties


Laatste nieuws