Nieuw hoofdkantoor Google wordt het ultieme flexkantoor

Waar in Nederland een kantoor met verplaatsbare tussenwandjes al gauw een flexplek wordt genoemd, is internetbedrijf Google al lichtjaren verder. Dat is te zien aan het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor dat Google afgelopen vrijdag naar buiten bracht. Zo zal de headoffice in het Californische Mountain View geheel bestaan uit flexibele bouwstructuren die naar believen kunnen worden aangepast en zelfs verplaatst bij veranderend gebruik.

Voor het ontwerp tekenden de architectenbureaus BIG en Heatherwick Studio. Zo krijgt het omliggend terrein een landschappelijk karakter, met bomen en andere natuur. Sommige delen van het terrein worden overkapt door semitransparante tentstructuren, die een klimaatregulerende functie hebben.

Dankzij de herinrichting wordt de oppervlakte van de huidige campus van Google sterk uitgebreid en komt er ruimte voor 10.000 extra werknemers, bovenop de 20.000 mensen die er nu werken. Google huurt of heeft in eigen gebruik zo’n 680.000 m2 kantoorruimte in Mountain View.  

 



Reacties


Laatste nieuws