De helft van de politiebureaus sluit! Maar welke dan?

Er is veel over gespeculeerd: de helft van de politiebureaus in Nederland sluit binnen nu en tien jaar. Dat betekent een grote hoeveelheid leegstaande vastgoedmeters erbij. Benieuwd welke bureaus er gaan sluiten en waar u toch nog terecht kunt? Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft gisteren de lijst naar de Tweede Kamer gestuurd met bureaus die volgens hem moeten blijven.

Op de lijst is te lezen welke ongeveer 200 van de 400 bureaus er nog open blijven. In sommige plaatsen wordt een bureau volledig gesloten en komen er op een andere plek, bijvoorbeeld in het gemeentehuis, een steunpunt. Hier kunnen mensen aangifte doen of een afspraak maken met een wijkagent. Het is aan de betreffende gemeentes om de openingstijden van deze steunpunten te bepalen.

Minder blauw
Verspreid over het hele land sluiten er bureaus en komen er politieagenten op straat te staan. In een andere betekenis van het woord, want er komt door deze krimp bij de politie juist minder blauw op straat. We hopen op een goede afloop van deze krimp.

Welke politiebureaus blijven operationeel? Check de lijst van NOS om te lezen waar u straks nog gerust kunt blijven binnenlopen. In de lijst is Oost-Brabant nog niet meegenomen, want hier loopt nog een pilot.

Bron: NOS



Reacties


Laatste nieuws