Zwolle toont alle woon- en ontwikkellocaties via app

De gemeente Zwolle heeft een app ontwikkeld waarbij in één oogopslag een overzicht te zien is van nieuwe woon- en ontwikkellocaties in de stad. Het is interessant voor particulieren, maar zeker ook voor ontwikkelaars en investeerders. Een dynamische kaart geeft informatie over prijs, type woning en contactgegevens van de verkopende partijen.

Patricia Gerrits, ontwikkelmanager Wonen van de gemeente Zwolle, vertelt aan VJ over het ontstaan van de app. "Zwolle is in groei, zowel demografisch als economisch en we voeren als gemeente regelmatig acquisitiegesprekken met bijvoorbeeld pensioenfondsen, investeerders en ontwikkelaars die kansen zien in de stad. Deze app biedt basisinformatie over nieuwbouwlocaties en beschikbare kavels voor ontwikkeling. Voor deze partijen biedt de app een dynamische kaart met locaties voor woningbouwontwikkeling op de korte en lange termijn. Er is per locatie informatie beschikbaar over het aantal m2, de bestemming en de grondeigenaar. Ook is direct zichtbaar of er in de nabije omgeving andere ontwikkelingen plaatsvinden."

Doelgroepen
Voor wie is de app bedoeld? Gerrits: "De app is voor twee doelgroepen. Enerzijds voor particulieren die een nieuwbouwwoning zoeken. Er zit ook een link in naar Funda, zodat ook naar bestaande bouw gezocht kan worden. De andere doelgroep zijn aannemers, bouwers, ontwikkelaars en beleggers. Zij kunnen in de app zien welke kavels beschikbaar zijn en aan de hand van deze basisgegevens contact opnemen met ons om verder te praten."

De app is sinds 12 februari officieel in gebruik. "Voor die tijd hadden we de app al in de lucht voor onszelf om te kijken hoe deze functioneerde. Toen is de app al 175x gedownload en sinds de officiële lancering nog eens 200x. Er is dus behoefte aan. We gaan binnenkort een overzicht maken van welke doelgroepen de app hebben gedownload, want dat is natuurlijk interessant om te weten", zegt Gerrits. Op de vraag of de gemeente ook pro actief gaat benaderen aan de hand van downloads antwoordt Gerrits dat dat op dit moment nog niet het geval is, maar wellicht in de toekomst wel.

"Zwolle heeft ook een app voor ontwikkelaars en beleggers die geïnteresseerd zijn in transformaties van bijvoorbeeld kantoren naar woningen. Deze app bestaat al langer, een jaar of twee, maar is ook nog steeds in ontwikkeling", besluit Gerrits.

Waar te vinden?
De app Zwolle woont is te vinden in de Zwolle Kiosk, waar de gemeente ook andere digitale producten aanbiedt, zoals de Wijzer (gemeentepagina). Op dit moment is de app nog alleen geschikt voor tablet en computer/laptop. De gemeente onderzoekt dit jaar of er behoefte is aan een versie voor de smartphone.



Reacties


Laatste nieuws