Tapijt leasen, een slimme duurzame oplossing

Het leiden van een succesvol bedrijf is uitdagender dan ooit. Je moeten niet alleen je inkomsten en uitgaven in balans houden, maar je ook realiseren hoeveel invloed je hebt op het milieu, nu en in de toekomst. Sinds 2008 werkt tapijtfabrikant Desso volgens de Cradle to Cradle® principes om haar producten zo te ontwerpen dat ze aan het eind van hun levensduur veilig uit elkaar kunnen worden gehaald en gerecycled. Dit is onderdeel van de bedrijfsvisie dat de vloer moet bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen.

Verder dan wat de meeste mensen verstaan onder duurzaamheid
Desso streeft ernaar om in 2020 al haar producten te ontwerpen volgens de Cradle to Cradle®-principes, alleen duurzame energie te gebruiken en speciaal ontworpen producten terug te nemen waarna de materialen gebruikt worden om nieuwe producten van hoge kwaliteit te maken. Daarmee komt een einde aan het uitputten van de grondstofreserves om aan de stijgende vraag van consumenten uit de hele wereld te voldoen. 

Een van de voorwaarden voor het teweegbrengen van deze verandering is het kunnen aanbieden van innovatieve nieuwe servicemodellen, zoals Desso Carpet Lease in samenwerking met DLL. De klant is dan niet langer eigenaar van het tapijt, maar leased het in principe voor 7 jaar (meer of minder kan ook). Zo biedt Desso op eenvoudig wijze toegang tot tapijten die bijdragen aan een gezonder milieu en welzijn. Tegelijkertijd biedt Desso ook een full service, inclusief het installeren, schoonmaken, onderhouden en uiteindelijk verwijderen en/of vervangen van het tapijt.

Er is geen twijfel dat de markt nog steeds tijd nodig heeft om te wennen aan het idee van leasen van vloerbedekking. Een verschuiving in mentaliteit naar een meer duurzame manier van denken is dan ook nodig. Het concept wint echter terrein en de eerste Desso's lease-overeenkomsten zijn ondertekend! 

Duurzaam profiteren zonder investeren
Carpet Lease ondersteunt het circulaire economische model doordat de tapijttegels na de gebruiksperiode terug worden genomen en hergebruikt. Het leasen van tapijt draagt bij aan het verwezenlijken van duurzaamheidsambities, daarbovenop biedt het klanten meer financiële vrijheid en een betere beheersing van de maandelijkse kosten. Maar Carpet Lease biedt meer voordelen, zo is er geen investering nodig. Met Carpet Lease zijn de kosten van tapijt voor de gehele levensduur transparant. Men hoeft zich niet druk te maken over alle details rondom het vervangen van de vloer. 

Desso en DLL, mondiaal aanbieder van leasing, bedrijfs- en consumentenfinanciering, werken sinds 2013 samen om Desso’s klanten een leaseservice aan te bieden, om zo een positieve bijdrage aan het milieu en het circulaire economische model te bieden. (Advertorial) 

Foto betreft Infoversum in Groningen, een Full Dome 3D Theater, leased tapijt van Desso.

Meer is hier te lezen: http://www.desso-businesscarpets.nl/service/carpet-lease 



Reacties


Laatste nieuws