Record aantal inzendingen NRP Gulden Feniks en allemaal leveren ze belangrijke bijdrage


Vanaf half december konden teams projecten inzenden voor de NRP Gulden Feniks 2015, de prijs ter bevordering van duurzaam hergebruik van de bestaande omgeving. En dat is massaal gedaan. Dit jaar zijn er 111 projecten ingediend, verdeeld over de drie categorieën Gebiedstransformatie, Transformatie en Renovatie. Nooit eerder was het aantal inzendingen zo hoog, een record! Welke van deze 111 teams wint goud? 

In de categorie Gebiedstransformatie kwamen er 16 inzendingen binnen, voor Transformatie 39 inzendingen en de categorie Renovatie kende maar liefst 56 inzendingen. Eén team krijgt goud voor het project en uit alle inzendingen wordt ook nog een winnaar gekozen voor de prijs Low Budget, High Impact.

Alle inzendingen zijn openbaar te bekijken op de website NRP Gulden Feniks. In juni verschijnen de deelnemende projecten in het NRP Gulden Feniks magazine.

Juryberaad
Half maart beraadt de jury, onder voorzitterschap van Karin Laglas, zich over de inzendingen en eind maart/begin april bezoekt de jury een eerste selectie van de projecten. Op basis van de bezoeken kiest de jury de genomineerden die in april bekendmaakt worden. Vervolgens worden op 3 juni op de PROVADA de prijzen voor NRP Gulden Feniks 2015 uitgereikt.

Niet gewonnen? Toch invloed!
De inzendingen voor de NRP Gulden Feniks leveren niet alleen genomineerden en winnaars op, maar ook een interessante stroom aan informatie over de stand van de renovatie en transformatie in Nederland. Alle inzendingen worden geanalyseerd om leerpunten uit te trekken. Deze informatie wordt onder andere gebruikt op de NRP Academie. Bovendien zijn de inzendingen voor de prijs ieder jaar weer een goede bron van inspiratie voor bij renovatie en transformatie betrokken partijen. De NRP Gulden Feniks maakt zichtbaar wat er met hergebruik van bestaand vastgoed mogelijk is en is de enige bron die jaarlijks zoveel projectinformatie oplevert.

Foto's: Uit elke categorie heeft VJ willekeurig een project gekozen:
Renovatie: Arthouse Cinecitta
Transformatie: Cacaofabriek Helmond
Gebiedstransformatie: Bloemkolenwijk Bornholm



Reacties


Laatste nieuws