Zonnepanelen nodig? Gemeente Rijssen-Holten deelt uit!

Huiseigenaren in Rijssen-Holten die hun bestaande woning willen verduurzamen naar energielabel A kunnen hiervoor subsidie krijgen van de provincie én gratis zonnepanelen van de gemeente. Inwoners moeten er snel bij zijn, want het budget is in 2015 toereikend voor zo'n 15 aanvragen. Aanmelden kan nog tot en met 13 februari.

De subsidieregeling en gratis zonnepanelen zijn een eenmalige aanvulling op de bestaande uitvoeringsregeling 'Bevordering van de doorstroming in de woningmark'. Uiteraard geeft de gemeente Rijssen-Holten niet zomaar dergelijke voorzieningen weg en zijn er een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen. Zo moet het gaan om een bestaande particuliere woning (voor permanente bewoning) binnen de gemeente Rijssen-Holten met een energielabel F of G, moet de woning geschikt zijn voor het aanbrengen van zonnepanelen door middel van een pv-installatie en moet elk paneel minimaal 70% van de maximale opbrengst kunnen behalen. Daarnaast moet een woning door deze aanpassing op een A-label uitkomen en moet de installatie na plaatsing minimaal 15 jaar aan de woning verbonden blijven.

Rijssen-Holten wel, Wijchen niet
Gemeente Rijssen-Holten gaat de zonnepanelen wel gratis uitdelen, in tegenstelling tot de Gelderse gemeente Wijchen. In deze gemeente is het plan van de Lokale Dorpspartijen om ieder huishouden als stimulans 1 gratis zonnepaneel te schenken door het college van B&W afgekeurd. Volgens de dorpspartijen kost het plan €5 miljoen, maar het college heeft haar twijfels over de opbouw van deze kosten en de haalbaarheid van het plan. Helemaal van tafel is het idee niet geveegd, de gemeente heeft toegezegd het plan mee te nemen in de ambitie om van Wijchen in 2040 een energieneutrale gemeente te maken. Nog even geduld dus voor de huiseigenaren in Wijchen.



Reacties


Laatste nieuws