Let op: 25 februari vastgoedseminar over leegstand in de autobranche

De leegstand in de autobranche bedraagt inmiddels ruim 800.000 m2. Dat blijkt uit de derde druk van het Automotive Rapport Vastgoed. Er staan een kleine 650 autopanden te koop of te huur. In 2013 waren dat er nog 260. 

De leegstand kreeg de afgelopen maanden een behoorlijke boost door een aantal grote faillissementen. Brancheorganisatie Bovag denkt dat de komende jaren de helft van de dealers zijn deuren sluit. Maar ook in de onderdelen- en schadebranche sluiten momenteel veel bedrijven de deuren, stelt Automotive. De vooruitzichten zijn derhalve slecht.

Automotive heeft recent de derde druk van het Rapport Vastgoed uitgegeven. Daarin staat ook dat automotive gerelateerd vastgoed relatief gezien een gunstige uitgangspositie heeft. De herbestemmingsmogelijkheden zijn groot. In het rapport staat een overzicht van de leegstand, maar ook van mogelijke oplossingen. Kopers van het rapport krijgen medio augustus gratis een update van het rapport. 

Vastgoedseminar over de automotive sector
Tijdens het tweede Automotive Vastgoedseminar, dat op 25 februari gehouden wordt bij Kia Motors in Breukelen, komen aanbieders van automotive vastgoed, financiele instellingen, importeurs, projectontwikkelaars en architecten samen om te zoeken naar oplossingen. Zij krijgen presentaties van onder meer Rudy Stroink (ex-TCN), Rijn Platteel (Kabath) en Arjan Endhoven (BDO). Het evenement begint om 15.00 uur en de toegang bedraagt 89 euro voor abonnees van Automotive en 189 voor niet-abonnees, maar dat is inclusief abonnement. 

Automotive geeft 50 euro korting aan bezoekers van het evenement die ook het rapport kopen. 



Reacties


Laatste nieuws