Heibel rond megadeal huurwoningen WIF en Round Hill

De recente verkoop van 3786 woningen van het Woning Investeringsfonds (WIF) aan de Britse belegger Round Hill dreigt op losse schroeven komen te staan. Corporaties die zijn aangesloten aan het WIF willen de deal uitstellen omdat het hen met een groot verlies opzadelt.

Dit blijkt uit een brief van enkele leden – Woonbron en QuaWonen -van het WIF aan de Inspectie Leefomgeving en Transport die in het bezit is van het FD. De transactie met Round Hill helpt het WIF uit de brand, maar zadelt een deel van de aangesloten 73 woningcorporaties met een verlies op. De krant schrijft dat de corporaties nog zo'n €170 miljoen van het WIF tegoed hebben. Zij vrezen dat slechts een kwart van dat geld terugkomt als de deal met Round Hill doorgaat. Gemiddeld hebben de corporaties nog maar de helft van het verlies in de boeken verwerkt, aldus het FD. 

Alternatief
In de brief zeggen de leden dat ze naar de rechter stappen als het bestuur van WIF niet wil meewerken aan een alternatief plan. Dit plan bestaat uit een herfinanciering door banken waarbij het WSW en gemeenten borg gaan staan maar er zijn nog geen financiers gevonden. 


BEZOEKTIP
22 april: Woningcorporatie Dag 2015 



Reacties


Laatste nieuws