Nog meer energienotanul-woningen, nu in Frankhuis Zwolle

VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt voor DeltaWonen dertig grondgebonden energienotanul-woningen. De woningen worden gerealiseerd in de Zwolse wijk Stadshagen (Frankhuis) in samenwerking met Ufkes Apeldoorn, ook een VolkerWessels-onderneming.

Energienotanul betekent niet dat er geen energierekening op de mat valt, maar dat de energierekening voor het verbruik over een geheel jaar eindigt op nul euro. De woningen wekken namelijk evenveel energie op als dat ze verbruiken. Dit heeft als gevolg dat er (netto) geen energielasten zijn. Dit is gebaseerd op normaal gebruik van 2 volwassen en een kind.

De Energienotanul-woning van VolkerWessels is een zeer energiezuinige woning met een goed geïsoleerde schil, ventilatie met warmteterugwinning, een luchtwarmtepomp met vloerverwarming als warmteafgiftebron en zonnepanelen op het dak. De woningen die op het zuiden georiënteerd zijn worden voorzien van een veranda. Deze zorgt voor natuurlijke schaduw en wordt voorzien van zonnepanelen, waarmee de veranda bijdraagt aan de benodigde energieopwekking.

De woningen worden medio 2015 opgeleverd.



Reacties


Laatste nieuws