Vastned koopt voor €39 miljoen luxe winkels en verkoopt voor €7 miljoen in Nederland

Winkelfonds Vastned maakt tempo om de Nederlandse portefeuille aan high street shops flink op te voeren. Zo kocht het voor €39 miljoen luxe winkels in de topstraten van Amsterdam, Utrecht en Maastricht. Daarnaast verkocht het een aantal solitaire winkels in kleinere Nederlandse plaatsen.  

In totaal kocht Vastned in het vierde kwartaal 2014 zeven premium city high street shops. In Amsterdam verwierf Vastned drie naast elkaar gelegen winkelunits op P.C. Hooftstraat 46, 48 en 50 (foto), verhuurd aan de Britse luxe ketens Burberry en Mulberry en een historisch pand aan de Heiligeweg 37, verhuurd aan de snel expanderende Spaanse modeketen El Ganso. In Maastricht breidde Vastned haar portefeuille in de binnenstad uit met de aankoop van het dubbel winkelpand Muntstraat 21-23 verhuurd aan Tommy Hilfiger. In Utrecht werd Steenweg 28, verhuurd aan schoen- en outdoorspecialist Timberland, aan de premiumcityportefeuille toegevoegd. Deze laatste winkel ligt naast de drie high street shops op nummers 22, 24, 26 die Vastned eerder in 2014 verwierf.

De Amsterdamse highstreetvastgoedportefeuille groeide dit jaar als gevolg van acquisities en gunstige waardeontwikkelingen naar € 122 miljoen en clustert zich rond de P.C. Hooftstraat, de Leidsestraat, de Heiligeweg en de Kalverstraat: de populaire winkelstraten van Amsterdam. In Utrecht breidde Vastned haar highstreetvastgoedportefeuille ter waarde van € 65 miljoen en in Maastricht groeide de portefeuille naar € 20 miljoen. 

Desinvesteringen
Naast acquisities heeft Vastned een aantal solitaire winkels in de plaatsen Heerde, Hilversum, Zaandam en Groningen verkocht voor in totaal circa € 7 miljoen en gemiddeld 3% boven boekwaarde.


----

17 maart: Clicks en Bricks in Retail Congres

Aan retailcongressen is bepaald geen gebrek in de vastgoedsector, zelden kwamen de werelden van winkelverhuurders en retailgebruikers in één congres bij elkaar. De retaildag die in het WTC Amsterdam plaats gaat vinden biedt dat wel. Vastgoedpartijen, maar ook de retailers zelf zullen aanwezig zijn op dinsdag 17 maart 2015.

Lees verder >>> 

 



Reacties


Laatste nieuws