Start selectieprocedure ontwikkelaar voor 100-140 kleine koopwoningen op IJburg

De gemeente Amsterdam zoekt een marktpartij die op kavel 1 Haveneiland IJburg 100-140 kleine koopwoningen met inpandige parkeergelegenheid wil ontwikkelen en realiseren. Het kavel ligt achter de Solid op de hoek Johan van der Keukenstraat en de Joris Ivensstraat, dichtbij het winkelcentrum van IJburg en de tramhalte. 

Op 11 december 2014 start de voorselectie en zijn alle relevante stukken op Tenderned gepubliceerd. De voorselectie is op basis van minimumeisen en bij meer dan 5 inschrijvers worden referentieprojecten beoordeeld. De gemeente hanteert twee criteria; een bod op het optierecht en de energie prestatie coëfficiënt (EPC) norm. 

Geïnteresseerde partijen kunnen een optiebod uitbrengen. De inschrijver met de meeste punten krijgt de mogelijkheid om gedurende 20 maanden aan de plannen te werken. Binnen deze periode kan hij besluiten om het optierecht uit te oefenen en de grond in erfpacht af te nemen. Lees meer over deze selectie op www.tenderned.nl en zoek op de site op “Blok 1 IJburg”. 

Haveneiland West
Haveneiland West heeft uiteindelijk circa 3.300 woningen met een goede mix; eengezinswoningen, meergezinswoningen in de vrije sector, markthuur en sociale huur. Kleine koopwoningen voor starters tussen de 30 en 50 m²gebruiksoppervlak (gbo) zijn er relatief weinig. 



Reacties


Laatste nieuws