Troostwijk verhoogt kwaliteit dienstverlening dankzij ISAE3402 certificering

Troostwijk Taxaties heeft de 28 aanbevelingen van het Platform Taxateurs en Accountants, met daarin de ‘Good practices’* en de AIFMD regels, gebruikt om haar interne beheersing rondom taxaties verder te formaliseren en te laten auditen. Het resultaat hiervan is dat ze nu beschikt over een ISAE3402 Type I rapport. Troostwijk Taxaties is, als onafhankelijk taxatiebureau, trots op het bereikte resultaat. Op 30 oktober zal BDO het ISAE3402 type I rapport op het Troostwijk kantoor overhandigen.

Marcel de Boer, Managing Director Troostwijk: “Met dit rapport laten we wederom zien dat we bij Troostwijk de lat voor de kwaliteit van onze dienstverlening voortdurend bijzonder hoog leggen. Veel van onze klanten staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en hebben derhalve een vergunningsplicht. Wij vinden het onze plicht om onze dienstverlening te laten aansluiten op de kwaliteitseisen van onze klanten. Samen met het ISAE3402 rapport en de implementatie van de 28 PTA aanbevelingen tonen wij aan dat we voldoen aan de richtlijnen die vanuit de toezichthouders worden gesteld. Zo geven we onze klanten de zekerheid dat de uitbesteding van de waardering van hun onroerend goed in goede handen is. We kunnen dan ook nu met recht zeggen dat wij ‘als onafhankelijke taxateur’ ons conformeren aan de AIFMD richtlijnen en PTA aanbevelingen”.

Borging van betrouwbaarheid
De verantwoordelijkheid voor die activiteiten blijft bij het bedrijf zelf, dus het is belangrijk te weten dat een serviceorganisatie betrouwbaar is en de afgegeven zekerheden ook realiseert. De ISAE3402 standaard is een wereldwijd erkende standaard voor uitbestedingtrajecten. Met het ISAE3402 rapport geeft Troostwijk inzicht in de maatregelen van interne beheersing en de borging van de betrouwbaarheid van de financiële rapportages. Tevens maakt Troostwijk transparant op welke wijze de wet- en regelgeving wordt nageleefd en de bedrijfsprocessen worden uitgevoerd. Met deze certificering waarborgt Troostwijk de kwaliteit van dienstverlening voor klanten en andere externe partijen. Om die kwaliteit ook in de toekomst te garanderen, vinden er vanaf nu regelmatig audits plaats.

Juiste werking
Na het ISAE3402 Type I rapport, zet Troostwijk zich op dit moment in voor het verkrijgen van het ISAE3402 Type II rapport. Een Type II rapport geeft zekerheid over de juiste werking van de beheersmaatregelen over een periode van een jaar. Een ISAE3402-audit wordt om die reden ieder jaar herhaald om te zorgen voor een goede beheersbare borging.



Reacties


Laatste nieuws