Betaalbare innovatie in zorgvastgoed: flexibele zorgunits in bestaand vastgoed

Wie geïnteresseerd is in betaalbare innovatie in de zorgvastgoedsector, die kan het open huis ‘Zorgunits te Kampen’ op 24 september aanstaande (komende woensdag) van 16.00-18.00 uur bezoeken (HIER vooraf aanmelden). The Citadel Company heeft in samenwerking met zorginstelling Philadelphia en investeerder Welzorg zes zorgunits geplaatst in Kampen. Deze units kunnen flexibel in, aan of nabij een bestaande woning of ander vastgoed worden geplaatst. 

Bij orthopedagogisch dagcentrum ‘Klimop’ aan het Harmoniepad 1 (tevens adres van het open huis) in Kampen staan deze zorgunits gekoppeld. Een van de kenmerken van de zorgunits is de mate van flexibiliteit. Een zorgunit kan worden ingezet voor diverse zorgbehoeften zoals mensen met lichamelijke en/of geestelijke beperkingen. Een spierziekte is een voorbeeld waarbij vaak sprake is van een nodige wijziging in hulpbehoefte in relatief korte tijd. Daarbij kan snel worden geanticipeerd op deze hulpvraag. Een zorgunit is een antwoord op dit soort hulpvragen. 

The Citadel Company begeleidt en verzorgt samen met Welzorg het gehele traject. Vanaf de allereerste contacten en opname ter plaatse, een evt. aanvraag omgevingsvergunning incl. tekenwerk en de voorbereiding en plaatsing van de zorgunit bij de woning in kwestie. Mocht deze unit na verloop van tijd niet langer nodig zijn, dan kan deze ook weer worden afgevoerd.

Voor illustraties klikt u HIER, voor een YouTube filmpje, klik dan HIER. 

Bezoek daarom aankomende woensdag het open huis aan het Harmoniepad 1 in Kampen tussen 16-18 uur om de units van nabij te beschouwen en om het verhaal erachter te horen. U bent van harte welkom!



Reacties


Laatste nieuws