SNS Bank breekt hypotheekmarkt verder open met extreem lage rente

Op de dag dat SNS Bank haar halfjaarcijfers publiceert, maakt de bank ook bekend dat het doorgaat met stunten met extreem lage hypotheekrentes voor nieuwe woningconsumenten. Daarmee is SNS Bank de eerste staatsbank die als prijsbreker mag opereren. Dat was voor andere banken die ook staatsteun hebben gekregen zoals ABN Amro en ING, niet weggelegd.

Vanaf volgende week gaan de toch al lage rentes bij deze staatsbank omlaag. Twintig jaar vast gaat met 0,7 procentpunt omlaag naar slechts 4,0%, 15 jaar naar 3,95% (-0,45) en 12 jaar vast naar 3,6% (-0,5). De variabele rentes gaan minder snel omlaag: minus 0,1 procentpunt naar 2,75%. Daar blijft het niet bij: wie nu een nieuwe hypotheek sluit kan zelfs drie maanden rentevrij krijgen.

In de halfjaarcijfers was vanochtend te lezen dat SNS Bank in het afgelopen halfjaar maar liefst 35.000 nieuwe klanten wist aan te trekken. Daarmee was de bank goed voor 3,7% van het marktaandeel van nieuwe woninghypotheken. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van eind 2013 toen dat cijfer op 1,8% lag. 

 

VOLG DE VERDERE ONTWIKKELINGEN VIA DIT NIEUWS OP ONZE APP. 24-7 AL HET VASTGOEDNIEUWS MODERN OP UW MOBIEL OF TABLET:

    



Reacties


Laatste nieuws