‘Je moet kopers hebben die zonder banken achter zich deals kunnen doen'

Mondjesmaat komen er steeds meer interessante beleggingstransacties uit de uithoeken van Nederland bij VJ binnen. Nu weer eentje uit Goes waar een project van 22 grondgebonden woningen in de wijk ‘Mannee’ is gekocht door particuliere belegger DP Wonen BV uit Barendrecht. VJ sprak hierover en over de Nederlandse beleggingsmarkt in het bijzonder met adviseur Ruud Winkster van Beaufort Vastgoed die koper DP Wonen in de aankoop bijstond.

Winkster: “Wij hebben, in collegiale samenwerking met MultiFlex Makelaarsdiensten uit Zierikzee, een beleggingstransactie tot stand gebracht in Goes. Hierbij kocht particuliere belegger DP Wonen B.V. uit Barendrecht 22 turn-key eengezinswoningen in Goes (Mannee) aan van Aannemingsbedrijfbedrijf Fraanje uit Lewedorp. Deze koper die wij hebben begeleid is een voormalige aannemer die zijn bedrijf heeft verkocht en doorgegaan is als particuliere belegger samen met zijn dochter. Het is wel bijzonder dat hij het woningproject kocht want een ontwikkeling was niet zijn target.”

Het aangekochte project betreft ‘De Zilveren Schoe’ dat uit 14 huurwoningen en 8 koopwoningen bestaat. De start bouw is gepland in oktober en de woningen zullen naar verwachting worden opgeleverd medio 2015. Aannemingsbedrijf Fraanje werd bij deze transactie begeleid door MultiFlex Makelaarsdiensten uit Zierikzee en DP Wonen, zoals gezegd, door Beaufort Vastgoed uit Rotterdam.

“Normaliter maken we zelden beleggingstransacties bekend omdat koper of verkoper dat vaak niet willen. Het is vooral dankzij MultiFlex Makelaarsdiensten dat wij deze deal naar buiten brengen”, aldus Winkster.

Vooruitzichten beleggingsmarkt

Winkster heeft in 2006 zijn makelaarskantoor verkocht en is toen als beleggingsmakelaar verder gegaan. “We proberen het hoofd boven water te houden door met een klein, handzaam team van slechts vier mensen actief te zijn. Naast een kantoor in Rotterdam hebben we nog een kantoor in Bodegraven, vanaf Rotterdam is dat slechts een half uurtje rijden.”

Over de beleggingsmarkt kan hij zeggen dat het vooral gedomineerd wordt door particuliere beleggers die met eigen geld de markt opgaan en institutionele partijen. “Er zijn nog maar weinig vastgoedbanken die deals van beleggers willen financieren. Dat is echt helemaal weg. We moeten het echt hebben van kopers, zoals de deal in Goes, die geen bank nodig hebben.”

Hoewel de commerciële vastgoedmarkt lijkt aan te trekken is Winkster voorzichtig. “Ik ben bezig met de advisering van een aantal vastgoedportefeuilles die moeten worden verkocht. Als die lukken, hoor je mij niet klagen. Maar er komt altijd wel wat tussen waardoor de koop of verkoop strandt. Zoals een beloofde huurder die er niet in komt. Het is meer werk dan vroeger.” Ook al is Winkster met zijn team vanuit Rotterdam en Bodegraven actief, het werkterrein omvat heel Nederland. “We zijn vooral landelijk bezig. Van Groningen tot aan Breda zijn we in de weer.”

 

VOLG DE VERDERE ONTWIKKELINGEN VIA DIT NIEUWS OP ONZE APP.
24-7 AL HET VASTGOEDNIEUWS MODERN OP UW MOBIEL OF TABLET.

       



Reacties


Laatste nieuws