‘Van ieder kantoor is een fantastische werkplek te maken’

Hoe maak je suffe, leegstaande kantoorgebouwen weer helemaal hot? Door het creëren van een inspirerend, dynamisch interieur dat prikkelt. Dat zegt Mattijs Kaak van kantoorconceptontwikkelaar SKEPP, één van de snelst groeiende ondernemingen van Nederland.

Kaak vertelt dat hij met SKEPP de ambitie heeft om van ieder kantoor in Nederland weer een fantastische werkplek te maken. “Saaie kantoren die weinig energie geven of te maken hebben met leegstand knappen wij dusdanig op dat er weer dynamiek en enthousiasme vanuit gaat. Het worden plekken waar je graag wilt werken. Bovendien wijzen studies uit dat inspirerende kantooromgevingen de productiviteit van werknemers bevordert,” meldt hij in gesprek met BNR Nieuwsradio.  

De mede-eigenaar van SKEPP geeft aan dat bij het ontwerpen van kantoren het accent de te veel op de buitenkant heeft gelegen. “Er zijn op het eerste gezicht veel mooie gebouwen in Nederland. Ga je echter aan die façade voorbij en je stapt de lobby binnen, dan blijft er nog maar weinig over dat enigszins prikkelt. Daar is het wat ons betreft fout gegaan; kantoren zijn de afgelopen jaren niet goed afgemaakt.”

In mootjes gehakt

Een van de bekende gebouwen die door SKEPP onder handen is genomen en een facelift ’heeft gekregen is het oude RET hoofdkantoor in Rotterdam. Kaak: “Dit was een multitenant gebouw van 14.000 vierkante meter. Dat verhuur je tegenwoordig niet meer aan één partij. We hebben dit in mootjes gehakt en er een tof multitenant kantoorconcept van gemaakt waardoor inmiddels, na 2 jaar, ruim 7000 vierkante is verhuurd.” 

Tot slot doet de SKEPP-eigenaar nog een duit in het zakje als het gaat om het aanpakken de kantoorleegstand in Nederland, een delicate kwestie waarin de overheid volgens Kaak te weinig doet. “Een groot deel van het leegstaande vastgoed is eigendom van de overheid en daar komt alleen nog maar meer bij. Het zijn prestigeprojecten van overheidsfunctionarissen, waarbij niet wordt gekeken naar wat goed is voor een bepaald dorp of stad en de mensen die daar wonen en werken. Kantoren moeten beter worden afgestemd op de lokale wensen en behoeften.”

Beluister hier het volledige interview met Mattijs Kaak op BNR.

SKEPP design+build één van de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Vorig jaar stond het bedrijf op nummer 9 van de FD gazellen top 100 van snelst groeiende ondernemingen.

 



Reacties


Laatste nieuws