Komende jaren elk jaar 3.000 nieuwe zonnepanelen op woningen Woonbron

Gisteren, maandag 14 juli, ondertekenden Bert Wijbenga (voorzitter Raad van Bestuur Woonbron) en Bram Poeth (directeur Eneco Zakelijk) een overeenkomst waarbij beide partijen zich dit jaar nog inzetten voor het plaatsen van 3.000 zonnepanelen binnen het woningbezit van Woonbron. Het gaat zowel om individuele panelen op eengezinswoningen als collectieve systemen op woongebouwen. De eerste locatie waar panelen zijn geplaatst, ligt aan de Willem Dreeshof in Dordrecht. Dit gebouw is voorzien van 118 zonnepanelen. Belangrijk voordeel van deze strategische samenwerking is dat huidige en toekomstige bewoners in een comfortabele, duurzame woning kunnen wonen en het milieu er wel bij vaart.

3.000 panelen per jaar
Woonbron investeert in de zonnepanelen. Eneco regelt de plaatsing en garandeert gedurende 20 jaar een goede werking en opbrengst. De 3.000 zonnepanelen bij elkaar leveren jaarlijks een vermogen van ongeveer 740.000 kWh. Dat is goed voor het stroomverbruik van zo'n 250 huishoudens. De intentie is om jaarlijks een vergelijkbare hoeveelheid panelen te plaatsen.

Verduurzamen woningen
Wonen en energie zijn zo onlosmakelijk met elkaar verbonden. Woonbron en Eneco hebben als doel om de duurzaamheiddoelstellingen van Woonbron en Eneco in gezamenlijkheid effectiever en efficiënter te realiseren. Het partnerschap heeft deze vervolgstap voor zonnepanelen opgeleverd. Vanuit de in 2013 ondertekende strategische samenwerking worden jaarlijks al 2.000 HR-cv-ketels geplaatst binnen het woningbezit van Woonbron.

Over Woonbron
Woonbron is een van de grotere wooncorporaties van Nederland. Met 46.000 woningen en 3.000 overige vastgoedeenheden in Rotterdam, Delft, Dordrecht en Spijkenisse. Hart voor de stad en klant is de rode draad in onze bedrijfsvoering. Wij zetten ons in voor een sterke stad waar mensen goed kunnen leven, wonen en werken. Woonbron biedt een brede klantengroep een thuis, met focus op bewoners met een smalle beurs. Wij staan garant voor die klanten die ons nodig hebben. Vandaag voor morgen.

 



Reacties


Laatste nieuws