Gebiedsontwikkeling en woningbouw Zuidplaspolder gestart

Vorige week heeft gedeputeerde Van der Sande samen met enkele kopers en wethouder Hordijk van Zuidplas de eerste steen gelegd in het project Zevenrozenhof. Zevenrozenhof is het eerste deelgebied in Zevenhuizen-Zuid en vernoemd naar de voormalige rozenkwekerij op deze locatie.

In totaal worden in Zevenrozenhof 65 woningen en 12 vrije kavels ontwikkeld. Thunnissen realiseert 31 eengezinswoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen. Deze woningen waren in 4 maanden tijd verkocht. Gebiedsontwikkelingsmaatschappij Zuidplaspolder (GOM ZZP), een samenwerkingsverband van AM, Amvest, ASR, Heijmans en Woonbron, realiseert 26 eengezinswoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen. Na de bouwvak wordt met de bouw van deze woningen gestart. De gemeente verkoopt 12 vrije kavels.

Zevenhuizen-Zuid
Zevenhuizen-Zuid is één van de prioriteitsprojecten voor de gemeente Zuidplas in het kader van de ontwikkeling van de Zuidplaspolder. In totaal komen in Zevenhuizen-Zuid circa 1.200 woningen. In februari 2014 sloten de gemeente Zuidplas, de GOM ZZP, Thunnissen en Synchroon een overeenkomst voor deze gebiedsontwikkeling.

Zuidplaspolder
Tot 2020 worden in de Zuidplaspolder in totaal maximaal 7.000 woningen gerealiseerd. De Zuidplaspolder is hiermee een van de laatste grote uitleglocaties van Zuid-Holland. De gemeente Zuidplas bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen en ligt centraal tussen Rotterdam, Den Haag en Utrecht. In elk dorp worden de komende jaren nog woningen gebouwd.



Reacties


Laatste nieuws