Initiatief van Timpaan genomineerd voor Triodos Hart-Hoofdprijs

Multifunctionele accommodatie de Boshoeve in Nieuw-Vennep maakt dit jaar kans op de Hart-Hoofdprijs 2014. Deze publieksprijs van € 10.000 wordt dit jaar voor de vierde keer toegekend aan de meest vernieuwende en inspirerende duurzame ondernemer, die er zijn of haar onderneming verder mee kan ontwikkelen.

Indien MFA de Boshoeve deze prijs wint hebben de initiatiefnemers besloten het geldbedrag ter beschikking te stellen aan de verdere ontwikkeling van de natuurwerkplaats. Hier krijgen jongvolwassenen met een beperking een volwaardige dagtaak door te assisteren in de (moes)tuinen en bij de kinderopvang.

De Hart-Hoofdprijs is in 2011 is ingesteld door Triodos Bank. De bank wil er de aandacht mee vestigen op ondernemers die gezien kunnen worden als duurzame koplopers in hun sector - en andere ondernemers met deze succesverhalen stimuleren. De prijs is vernoemd naar Triodos' pay off 'Volg je Hart - Gebruik je Hoofd', waarmee de bank duidelijk wil maken dat financieel en maatschappelijk rendement in haar optiek niet tegenover elkaar staan, maar elkaar juist kunnen versterken.  De nominatie van deze duurzame accommodatie gericht op gezonde kinderopvang is bijzonder omdat zowel het duurzame vastgoed als de ondernemer van de kinderopvang gezamenlijk zijn genomineerd; beide zijn extern gefinancierd door de Triodos Bank.

Iedereen kan tot en met 16 mei zijn of haar stem uitbrengen via www.triodos.nl/hart-hoofdprijs. Alle negen genomineerden geven op deze plaats in een video een korte toelichting op hun bedrijf of initiatief. De Hart-Hoofdprijs zal op dinsdag 20 mei 2014 tijdens een speciale bijeenkomst voor ondernemers in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam worden uitgereikt door Daniël Povel, directeur Zakelijke Relaties van Triodos Bank Nederland.

De Boshoeve is een initiatief van pedagoge Eva Toele uit Nieuw-Vennep, projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout, AW Groep uit Lisse en duurzaamheidsnetwerk Vital PlaceS uit Nieuw-Vennep.

De energieleverende, lucht- en water zuiverende MFA bestaat uit een geïntegreerd kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang, een natuurwerkplaats voor jongvolwassenen met een beperking en kantoorruimte voor maatschappelijk verantwoorde ondernemers die aanvullend zijn aan de kinderopvang.

In het geïntegreerde kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang groeien kinderen met en zonder beperking met elkaar op. Ook biedt het ruimte om te spelen, avonturen te beleven en te leren. Onder de zonnepanelen op de verdieping is bedrijfs- en kantoorruimte voor maatschappelijk verantwoorde ondernemers met oog voor mens en dier.

Het gebouw is zo ontworpen dat het meer energie levert dan er verbruikt wordt. Het gebouw heft geen gasaansluiting; koeling en verwarming vindt plaats middels 3 grote luchtwarmtepompen. Het integraal technisch groen, binnen en buiten, zorgt voor energiereductie en helpt bij het zuiveren van lucht. Ook aan waterzuivering is gedacht voor het spoelen van de toiletten met regenwater. In het gebouw is de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt en zorgt Fullspectrum daglicht voor optimale leer- en werkprestaties. 



Reacties


Laatste nieuws