UPDATE Fortress overweegt hoger beroep in faillissement Haarlemse projectdochter

De gemeente Haarlem heeft haar zin gekregen. De Amsterdamse rechtbank heeft het faillissement van Postkantoor Raaks B.V. uitgesproken. Dit op verzoek van de gemeente Haarlem die al eind februari het faillissement had aangevraagd. Postkantoor Raaks was een projectvennootschap van ontwikkelaar Fortress en was specifiek opgericht voor de ontwikkeling van de Zijlpoort, het nieuwe stadskantoor van Haarlem.

Het faillissement is door de gemeente Haarlem aangevraagd omdat Postkantoor Raaks haar betalingsverplichtingen niet meer is nagekomen. De gemeente Haarlem heeft vorderingen voor een totaalbedrag van zo'n € 4,6 miljoen op Postkantoor Raaks.

Met de oplevering van het project Zijlpoort op 6 februari jongstleden waren deze direct opeisbaar. De gemeente had vanwege de jarenlange, door Postkantoor Raaks getoonde passieve houding en haar onzichtbaarheid in het project Zijlpoort én omdat Postkantoor Raaks haar afspraken structureel niet bleek na te komen – niet langer het vertrouwen in een werkbare en afdwingbare oplossing. De gemeente zag daarom geen andere mogelijkheid en heeft het faillissement van Postkantoor Raaks aangevraagd.

De gemeente zal met betrekking tot haar vorderingen op korte termijn in overleg treden met de curator.

UPDATE: Fortress reageerde vanochtend met een statement: “Wij zijn het oneens met de beslissing van de rechtbank om Postkantoor Raaks BV failliet te verklaren, na het bestuderen van het vonnis zullen wij waarschijnlijk hoger beroep aantekenen. Net zoals Postkantoor Raaks BV, is de gemeente gehouden aan de uitvoering van het zogeheten “hoofdlijnenakkoord”. Daarin is geregeld dat de vorderingen van de gemeente voldaan zullen worden met de grondpositie Figee in Haarlem. Voor Fortress heeft dit faillissement verder geen gevolgen.”


MIS NIET DE LAATSTE VASTGOEDBIJEENKOMSTEN: KLIK HIER VOOR EEN OVERZICHT



Reacties


Laatste nieuws