Waar liggen de vastgoedkansen in Brabant? + vastgoedborrel

Startconferentie op 12 juni: Wat zijn de plannen en ambities van de nieuwe colleges van B&W na de gemeenteraadsverkiezingen met de vijf spoorzones van BrabantStad (Tilburg, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond)? Wat is haalbaar als straks de economie weer aantrekt, de woningmarkt de weg naar boven weer inslaat, maar de kantorenmarkt het laat afweten en alleen kleine bedrijvigheid nog enig soelaas biedt? Hoe houd je in die omstandigheid de ontwikkeling van de spoorzones toch op gang? Welke innovatieve programma's zijn mogelijk qua werken, wonen en cultuur? Welke alternatieve financieringsmogelijkheden dienen zich aan? Hoe krijg je traffic in de spoorzones en hoe maak je ze onderdeel van de bestaande stad? Hoe om te gaan met de historisch waardevolle gebouwen?

De spoorzones zijn grote gebieden van tientallen hectaren, vlakbij de binnensteden gelegen, vaak met interessant erfgoed. Als ze goed worden aangepakt kunnen ze de binnensteden verrijken en de economische betekenis van de steden vergroten. Hoe?

Door de crisis zijn veel plannen vertraagd of gesneuveld. Wat willen de vijf portefeuillehouders van de vijf steden en hoekijken de marktpartijen hier tegenaan? Aanwezig tijdens deze startconferentie zijn de wethouders en programmadirecteuren van de vijf spoorzones en hun belangrijkste medewerkers.

Conferentievoorzitter: Peter Noordanus, burgemeester Tilburg

13.30 uur: Inloop met koffie en thee.

14.00 uur: Korte inleiding door middagvoorzitter Peter Noordanus.
 



14.10 uur: Programma-innovaties: Welke programma's zijn in de huidige tijd kansrijk nu de kantorenmarkt het laat afweten? Esther Geuting, directeur innovatie Stec Groep.


 

14.40 uur: Financial engineering: Welke andere financieringsvormen dienen zich aan? Jeroen in 't Veld, directeur Rebel Group.
 



 


15.10 uur: Erfgoed: Hoe om te gaan met de historisch waardevolle gebouwen in de spoorzones? Wat is mogelijk? Arno Boon, directeur Boei.


 

15.40 uur: Pauze

16.10 uur: Stedenbouw: Hoe maak je de spoorzones onderdeel van de binnenstad? Ton Venhoeven, directeur VenhoevenCS architecture+urbanism en oud-Rijksadviseur Infrastructuur (gevraagd).


 



16.40 uur: Ambitiedebat met de vijf wethouders onder leiding van Jeroen de Bruijn, bestuursvoorzitter DTZ Zadelhoff, tevens directeur vestiging Eindhoven.


 

17.25 uur: Netwerkborrel met iedereen die er in Brabant toe doet in het vastgoed.

Doelgroep: iedereen die betrokken is bij bouw, vastgoed, gebiedsontwikkeling of stedenbouw in Brabant.

Datum: 12 juni

Locatie: Ontvangst in Gebouw 84, plenaire sessie in het ernaast gelegen Gebouw 88, beide in de Burgemeester Brokxlaan, Tilburg. Met de auto: navigeer naar NS-plein 3. Neem daar aangekomen de eerste weg linksaf (Burgemeester Brokxlaan) en neem vervolgens weer de eerste linksaf (na circa 100 meter). Hier kunt u gratis parkeren. Met de trein: Loop het CS uit en sla direct linksaf. Sla de volgende weer linksaf, loop onder de spoorbrug door. De Spoorzone ligt nu aan uw linkerhand. Loop om de spoorzone heen door weer de eerste linksaf te slaan en na circa 100 meter opnieuw linksaf. U loopt nu de Spoorzone op.

Organisatie: Building Business in samenwerking met de programmadirecties van de vijf spoorzones.

Inschrijven en kosten

Voor 295 euro (excl. BTW) kunt u deelnemen aan deze startconferentie op 12 juni. Stuur een mail naar info@buildingbusiness.nl met als onderwerp 'Spoorzones'. Vermeld ook uw adres in uw mail. Wij sturen u zo snel mogelijk een bevestigingsmail.

VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST:
 

BAM Utiliteitsbouw regio Zuid

bbn adviseurs

BdeB Groep

Brabantse OntwikkelingsMaatschappij (BOM)

Building Business

Cofely Zuid Nederland b.v.

Complan

DC Vastgoed

DTZ Zadelhoff

Gemeente Breda

Gemeente Eindhoven

Gemeente Tilburg

Grontmij Nederland B.V.

HRK Advies

indepent Advisor

Interim Vastgoedbeheer

Lysias advies B.V.

MVC

N.V. BIM

NS Stations

Pels Rijcken N.V.

Prince

Provincie Noord-Brabant

raadslid D66 Breda

Remmers Bouwgroep B.V.

Rijksdienst voor cultureel erfgoed

Saint-Gobain Ecophon

Synchroon

Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Valstar Simonis

Walco B.V.



Het programma is mede mogelijk gemaakt door:

 



Reacties


Laatste nieuws