Unica geeft positieve energie tijdens Dutch Green Building Week 2013

Tijdens de komende Dutch Green Building Week, van 16 tot en met 20 september, deelt Unica haar kennis om bestaand vastgoed te verduurzamen via energie-efficiëntie en duurzame energie. Het thema van deze DGBC-week is ‘Green Means Business’. De activiteiten zullen inspiratie opleveren om te komen tot duurzame winst voor iedereen.

Voor bestuurders van woningbouwverenigingen is er op dinsdag 17 september een symposium in de duurzaam gerenoveerde Watertoren te Bussum over de (financiële) realisatie van duurzame renovaties. De organisatie is in handen van Saint-Gobain Isover, Manesco en Unica Ecopower. Met praktijkvoorbeelden geven zij antwoord op vragen als: hoe renoveer je duurzaam, waar liggen de ambities en uitdagingen van een woningcorporatie en hoe realiseer je een integrale businesscase met financiering en juridische kaders.

Ontwikkelingen rondom energiecontracten

Voor exploitanten van vastgoed vindt op donderdag 19 september, Duurzame Donderdag, het jaarlijkse NeVaP-congres plaats bij Eneco in Rotterdam. NeVaP staat voor het Nederlands Vastgoedexploitatie Platform. Speciale aandachtspunten zijn de ontwikkelingen en trends rondom energiecontracten. Unica Ecopower presenteert praktijkcases en gaat in op zowel de exploitatie-, juridische als technische aspecten. 

Goed geregeld Energieprofiel

Voor energieadviseurs, installateurs, gebouweigenaren, eindgebruikers en overheden organiseren Uneto-VNI, Gemeente Amsterdam en Unica Ecopower een seminar over energiebesparing en energieprofielen van klimaatinstallaties in de bestaande bouw. Het seminar vindt plaats op vrijdag 20 september in het Museon in Den Haag en staat in het teken van de vele gebouwen waar eenvoudig, snel en transparant energie kan worden bespaard door het optimaal inregelen van de binneninstallaties met behulp van energieprofielen. Het resultaat is duurzame winst voor de eindgebruiker én het milieu.



Reacties


Laatste nieuws