Corporatie Ymere snijdt diep in personeelsbestand

De gehavende Amsterdams woningcorporatie Ymere gaat 180 arbeidsplaatsen schrappen. Dat is bijna 20% van het totale personeelsbestand.

De Amsterdamse woningcorporatie moet naar eigen zeggen wel zo drastisch in de kosten snijden om €16 miljoen te kunnen besparen. Bij het onderdeel Wonen zal het aantal arbeidsplaatsen met 10% worden teruggebracht. Ook bij de concernstaf gaan banen verloren. Ook in in de concernstaf wordt gesneden. 

Al een tijd is er enorme ophef over de salarissen van de drie bestuursleden. Zij strijken elk €320.000 per jaar op, ver boven de Balkenendenorm. De corporatie staat al een half jaar onder verscherpt financieel toezicht van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV). Reden is een daling in het vermogen van Ymere, waardoor de leningportefeuille een groter risico begint te worden.

Ymere heeft net als andere corporaties in Nederland vele bouwprojecten geschrapt. Ook energiebesparingsmaatregelen voor bestaand bezit zijn op een laag pitje gezet. "Daar waar toezeggingen gedaan zijn voeren we de projecten uit, maar we hebben sterk geprioriteerd en hebben projecten laten vallen en doen minder projecten."

 

MIS VOORTAAN GEEN NIEUWS MEER EN ABONNEER UW ONDERNEMING OP DE NIEUWSDIENSTEN VAN VASTGOEDJOURNAAL.NL. U KRIJGT DAN TEVENS TOEGANG TOT DE LANDELIJKE TRANSACTIEDATABASE MET MEER DAN 16.000 VASTGOEDTRANSACTIES EN DE VASTGOEDADRESSENGIDS MET 50.000 ADRESSEN. KLIK HIER OM U TE REGISTREREN 



Reacties


Laatste nieuws