Herontwikkeld Shell lab wordt broedplaats voor mediabedrijven

Herontwikkelaar CODUM, Projectbureau Noordwaarts en Bureau Broedplaatsen hebben de handen ineengeslagen om het voormalig Shell laboratorium in Amsterdam-Noord om te bouwen tot het A Lab, een broedplaats voor creatieve bedrijven uit de media-technologie. De initiatiefnemers zoeken bedrijven die er zich willen vestigen.

In het bericht van de initiatiefnemers: Media, technologie en creativiteit smelten samen in A Lab. Een unieke werkplek in het voormalige Shell laboratorium aan de oever van het IJ. A Lab wordt een broedplaats waar toptalenten hun gelijken vinden en zich met hun bedrijf kunnen vestigen.

Centrum van groei

A Lab werkt samen met vooraanstaande bedrijven en (kennis)instellingen. Daardoor zal het een waardevolle bijdrage leveren aan veelbelovende personen uit de creatieve industrie. Door ze actief te ondersteunen en te stimuleren. Behalve een springplank voor toptalenten en een kweekvijver voor innovatie wordt A Lab ook een accelerator voor succes. Talenten kunnen namelijk doorgroeien in binnen- en buitenland. En participeren en cocreëren met professionals bij exposities, workshops en lezingen. Via A Lab kunnen toptalenten dus het hoogst denkbare niveau bereiken. Met het daarbij behorende netwerk en natuurlijk de schijnwerpers.

Om diezelfde reden nemen ook professionele bedrijven en instellingen deel aan A Lab. Voor een betere aansluiting met talenten, voor het stimuleren van nieuwe samenwerkingen en om innovatie mogelijk te maken. Kortom, de netwerkeconomie van de toekomst.

Publieke functie

A Lab zal tevens een publieke functie vervullen. Zo worden in het souterrain ondersteunende faciliteiten en workshops aangeboden. Voor deze workshops vinden momenteel gesprekken plaats met nationale en internationale key-players uit media, technologie en creativiteit.

Aanmelden voor A Lab

Geïnteresseerde bedrijven, personen en instituten kunnen zich vanaf 15 april 2013 inschrijven via www.a-lab.nl voor een bezichtiging. Na de bezichtiging is inschrijven mogelijk. Een toewijzingscommissie zal vervolgens de meest innovatieve en interessante spelers selecteren. Om een sublieme mix van deelnemers te vinden die de kern vormt voor de start van A Lab.

De renovatie van de 4.800 m2 van het Shell Groot Laboratorium is inmiddels in volle gang. Nutsvoorzieningen ontbraken en de kraak uit 2011 had zo zijn sporen achtergelaten. Per 1 juli zal het gebouw 33 Lab ruimten tellen om in totaal 375 personen te huisvesten in uiteenlopende prijsklassen. Verder zijn er grote zelfstandige ruimten beschikbaar en worden er plekken aangeboden vanaf 1 persoon.

Het A Lab project is een initiatief van herontwikkelaar CODUM, Projectbureau Noordwaarts en Bureau Broedplaatsen. Het idee voor A Lab is ontstaan omdat er behoefte is aan een tastbare plek voor innovatieve spelers uit media, technologie en creativiteit. Waar ze kunnen samenwerken, onderzoeken, ontwerpen, programmeren en zichzelf kunnen ontwikkelen.



Reacties


Laatste nieuws