Ontwikkelaar wil af van somberheid over kantorenmarkt en lanceert nieuw initiatief

Mattijs Kaak van (her)ontwikkelaar Property Upgrade heeft genoeg van de negativiteit over kantorenleegstand. Daarom eet hij vanaf vandaag een jaar lang elke week een ontbijtje met een spraakmakende professional uit de vastgoedwereld. Van die ontbijtjes doet hij verslag op www.upstaan.nl. De website bundelt straks 52 inspirerende visies en ideeën om kantoren nieuw leven in te blazen.

“Ik wil een tegengeluid laten horen”, stelt Kaak. “Want het kan prima, in deze tijd kantoorruimte verhuren.” Jason Blackmore van G&S Vastgoed, Martijn Roordink van Spaces, Joost Bakker van Züblin en Johan Buijs van NSI bijten vandaag het spits af op www.upstaan.nl Ze vertellen wat hun ideale werkomgeving is, wat hun bedrijf aan leegstandbestrijding doet en welk gebouw volgens hen een succesvolle ‘upgrade’ heeft gekregen. Daarnaast geven zij antwoord op de vraag hoe zij het voormalige KPMG-gebouw in Amstelveen - één van de meest besproken leegstaande kantoorkolossen in ons land - zouden transformeren.

Wekelijkse interviews

Het komende jaar wordt www.upstaan.nl de plek waar Mattijs Kaak positieve geluiden over en nieuwe ideeën voor de kantorenmarkt een gezicht geeft. Kaak eet wekelijks een ontbijtje met een interessante vastgoedprofessional. Na afloop van de 52 weken worden alle interviews gebundeld in een inspiratieboek.

Het Nieuwe Kantoor

Kaak is zelf dagelijks met de kantorenmarkt bezig. Hij maakte eerder van Het Nieuwe Kantoor in Amstel III een succesvolle werkplek voor vaste en flexibele huurders. Weinigen geloofden in de missie om van dit verouderde bedrijfspand een verfrissend nieuw kantoor te maken. Maar HNK Amsterdam is sinds 2012 geheel verhuurd. Inmiddels heeft ook Rotterdam een HNK-vestiging en breidt HNK zich in 2013 uit naar Utrecht, Hoofddorp en Apeldoorn.

Verder werkt Kaak momenteel in samenwerking met G&S Vastgoed aan een plan om het oude Diana&Vesta-gebouw, dat onderdeel uitmaakt van Plaza Arena in Amsterdam Zuidoost, een upgrade te geven. Het gebouw heeft een oppervlakte van 26.000 m2.

Remedie tegen leegstand

Waar anderen alleen bedreigingen zien, ziet hij kansen. Zo stelt Kaak zelf. “We moeten in de vastgoedwereld ophouden ons beklag te doen. Met de juiste visie en de juiste mensen is er veel mogelijk. Het draait in de kantorenmarkt niet langer meer om locatie en prijs. Er is zo’n reusachtig aanbod dat er altijd wel een betere locatie te vinden is tegen een betere prijs. Huurders lopen warm voor een gebouw met sfeer, waar ze zich prettig voelen. En ze willen dat er andere interessante bedrijven zitten aan wie zij zich kunnen spiegelen. Inspirerend design, goede horeca en een waardevolle community bieden de remedie tegen leegstand.”



Reacties


Laatste nieuws