VJ Commentaar: Veel besparingen mogelijk door fusie vastgoedadviseurs

VJ Commentaar: De rebellen van het Groot Handelsgebouw

VJ Commentaar: Ballast Nedam en Zuidasdok door de tijd ingehaald?

VJ Commentaar: de ethische bedrijfsvoering van bedrijfsmakelaars

 
Artikelen
 
24-04-2015 (10:58)

Langzaamaan verandert de Nederlandse kantorenmarkt. Bedrijven vestigen zich bij elkaar om te profiteren van elkaars kennis en kunde. Deze samenhang geeft meerwaarde aan het gebied, wat het voor andere bedrijven vaak weer aantrekkelijk maakt. In de eerste drie maanden van 2015 is 269.000 m2 kantoorruimte opgenomen. Opvallend genoeg is verhoudingsgewijs de opname in de grote steden gedaald.

Dat blijkt uit de eerste kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2015 van Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars.

 
Artikelen
 
23-04-2015 (21:19)Vastgoedjournaal was vanmiddag aanwezig bij de exclusieve rondleiding die Schaepman verzorgde in het Tribes-kantoor in Eindhoven, het eerste maar zeker niet het laatste kantoor volgens dit concept. Lees verder voor de ambities van Schaepman met Tribes en bekijk de uitgebreide fotoreportage.

Meer nieuws...

 
Artikelen
 
10-04-2015 (13:39)

Corporaties moeten terug naar hun kerntaken en commercieel vastgoed afstoten. Maar kan dat wel zomaar? "Dat corporaties terug moeten naar hun core business vind ik een rare veronderstelling, want corporaties moeten kijken naar hun bestaansrecht voor de toekomst", zegt dr. Jan Veuger, CEO Corporate Real Estate Management, lector Maatschappelijk Vastgoed Hanzehogeschool Groningen en schrijver van diverse vastgoedboeken.

Wat bedoelt hij hiermee? En wat vindt Veuger belangrijke stappen voor een corporatie?

Advertenties