VJ Commentaar: Vastgoedsector dient eerst winkeliers mee te krijgen bij aanpassing huurrecht

VJ Commentaar: Bedenkelijke rol Kempen bij BAM-rapport

VJ Commentaar: Overbodig onderzoek over ontspoorde corporatiebestuurders

VJ Commentaar: Leegstand boerderijen komkommernieuws?

 
Artikelen
 
25-08-2014 (22:25)

De verkoop van corporatiewoningen is een goede zaak, zolang de transacties geleidelijk plaatsvinden en deze niet zwaar onder de kostprijs worden aangeboden. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) in een reactie op een recent verschenen studie van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) naar de invloed van corporatieverkopen op de Nederlandse koopwoningenmarkt.
 
Artikelen
 
22-08-2014 (10:27)


ABN Amro heeft in het tweede kwartaal betere resultaten geboekt met hypotheken. Zo wist de bank het ‘impairment’ percentage flink te verminderen: van 25 basispunten in Q2 2013 naar 11 basispunten in Q2 2014. Dat betekent lagere afboekingen door wanbetalingen. Alleen vastgoed blijft zorgelijk met ‘high impairment levels’, aldus de bank in het kwartaalbericht.

Meer nieuws...

 
Artikelen
 
11-08-2014 (14:31)
De Amsterdamse woningmarkt is hard op weg naar een Londens scenario waar het alweer ‘volkomen gekte’ is en waarbij de prijzen de pan uitrijzen. Die trend signaleert hoogleraar volkshuisvesting en woningmarkt Peter Boelhouwer. Makelaars in de hoofdstad spreken al van een ‘dreigende oververhitting’.
Advertenties